Jämför lån – Få bra lånevillkor med professionell hjälp

Ett privatlån kallas också för lån utan säkerhet eller blancolån, med andra ord ett lån som kreditinstitutet eller banken inte kräver någon säkerhet för. Det skiljer sig på så sätt från till exempel bostadslån där själva bostaden fungerar som säkerhet. Ett beviljat privatlån kan användas i till princip vad som helst, allt från en ny bil eller möbel till att samla alla befintliga lån och krediter.

Alla banker har olika lånevillkor, vilket innebär att amorteringsperioder och räntor individuellt läggs upp baserat på låntagarens personliga finansiella situation. Dessutom skiljer sig bankerna i hur de avgör sina kunders kreditvärdighet och vilka krav de ställer på låntagare. Detta är två centrala faktorer som påverkar om man beviljas ett privatlån eller inte. Genom att man tillsammans med en expert jämför lån ökar chanserna markant för att hitta det optimala lånet som passar ens ändamål. Dessa tjänster är oftast kostnadsfria och trygga, samt bidrar till att man får ett så förmånligt lån som möjligt.

En ansökan om lån – svar från flera banker.

Varje gång man ansöker om ett privatlån görs en personlig kreditupplysning som försämrar ens kreditvärdighet, vilket försvårar chansen att få lån beviljade och möjligheten till bra lånevillkor. Bland annat därför kan det upplevas svårt att jämföra lån på egen hand och det kan vara till stor hjälp att be om råd av professionella ekonomer som dagligen jämför räntor och lånevillkor.

Om man anlitar ett företag som jämför lån fyller man i en gemensam ansökan och det görs enbart en kreditupplysning trots att man får svar från flera banker. Möjligheten att få så bra lånevillkor som möjligt ökar genom att bankerna kommer starta en budgivning om vem av dem som får personen i fråga som kund. De olika erbjudandena skickas till kunden så fort bankerna svarat på ansökan och samlas på samma ställe för att i lugn och ro kunna jämföras. Blir man osäker på vilket lån det lönar sig att välja kan lånehandläggare ge individuell rådgivning om de olika alternativen.