Att välja rätt kabinväska för din resa

Det skiljer sig en hel del mellan olika flygbolag hur stor och tung en kabinväska får vara. Gemensamt är dock att den inte får vara större än att den får plats i knät mellan flygstolarna och inte är alltför skrymmande. Innan man flyger måste man dock ta reda på vilken storlek och vikt som är tillåten hos de specifika flygbolagen. Om man inte uppfyller de krav som ställs på kabinväskan kan men helt enkelt bli nekad att flyga.

På nätet finns det allehanda företag som säljer kabinväskor och andra resväskor till förmånliga priser. Urvalet är stort och de kabinväskor som säljs håller ett visst standardmått för att kunna bli godkända som handbagage. Många handbagage är utrustade med hjul och särskilda bärhandtag, men gemensamt för dem alla är att de går att tillsluta.

Vad man får ta med sig i kabinväskan och inte.

Det finns särskilda regler beträffande vad man får ta med sig i handbagaget och inte. Även detta bör man kontrollera med det flygbolag som man ska flyga med. Allomfattande är att man får ta med sig mediciner som är nödvändiga att inta under resans gång.

Även sprutor och nålar får tas med om man kan bevisa att man behöver dem. Eventuellt kan man behöva specificera de medtagna medicinerna separat vid kontrollen. Man får inte ta med sig några parfymer, då dessa kan orsaka allergier bland medresenärerna.

Eftersom även handbagaget genomgår en kontrollröntgen får det inte innehålla några artiklar som är tillverkade i stål, som till exempel saxar eller tänger, då dessa ger utslag vid kontrollen. Man får dock medföra en kamerautrustning i kabinväskan och även en kikare. Naturligtvis får handbagaget innehålla en plånbok för kontanter eftersom den är en nödvändighet för den fortsatta resan.